3 Ekim 2010 Pazar

Ve Perde İndi (Curtain)

Agatha Christie, Altın Kitaplar

Bir Hercule Poirot polisiyesi. Agatha teyzenin ve Hercule Poirot'nun şaheseri olan bu kitap, Poirot külliyatının da son eseridir. Doksanlı yıllarda, bu kitabı ilk kez okurken finalde oldukça heyecanlanarak çığlık atmış, evdekileri epey şaşırtmıştım. Gerçekten bu derece çarpıcı, sürprizli ve şaşırtıcı bir romandır.

İyice yaşlanmış olan Poirot, Styles köşkünde kalmaktadır. Styles Köşkü aynı zamanda Poirot ile tanıştığımız ilk macera olan "Ölüm Sessiz Geldi" romanındaki köşktür.  Poirot, köşkte kusursuz cinayetler işleyen bir katil bulunduğunu düşünmektedir. Poirot'nun eski dostu Albay Hastings ise evlenip Afrika'ya gitmeye yeltenen kızından dolayı dertlidir. Poirot'yu bu denli yaşlı ve hasta görmek de Hastings'i ayrıca üzer. Ancak 2 eski dost her şeyi bir kenara bırakıp köşkteki esrarlı katili bulmak zorundadırlar.


Tüm Poirot külliyatı okunduktan sonra okumanız gereken bir kitap. Unutulmaz bir klasik. Efsane roman. Hararetle tavsiye olunur.


2 yorum:

  1. Ne muhteşem bir finaldir hakikaten. Hiçbir kitabında görülmeyen bir öldürme biçimi yazmış Agatha Teyze'miz. Nerden esinlendiğini bile söylemekten çekinmeden hem de.

    Ve Perde İner..

    YanıtlaSil
  2. Biblio: gerçekten perde iner. Hem heyecanlandığım, hem de çok duygulandığım finaliyle unutulmaz bir romandır benim için. David Suchet umarım bu kitabı da filme çekebilir.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.