1 Mart 2011 Salı

Ölümsüz ve Bekar (Undead and Unwed)

Mary Janice Davidson, Artemis Yayınları

Ölümsüz ve Bekar, bir serinin ilk kitabı. Kahramanımız Betsy, 30 yaşına bastığı gün sekreterlik işinden kovulur ve o akşam da yaramaz kedisi yüzünden araba altında kalarak ölüverir. Sadece birkaç gün sonra morgda ölü olarak yeni hayatına uyanacaktır. Önce bir zombiye dönüştüğünü zannederek kendini -tekrar- öldürmeye çalışır ama hiç birşey Betsy'e zarar vermemektedir. Sonunda bir vampir olduğunu anlar, hem de özel güçleri olan bir vampir, gün ışığında yanmayan, haçtan etkilenmeyen, Tanrı'nın adını rahatça anabilen bir vampirdir o. Çeşitli olaylardan sonra Betsy, kadim kitaplarda müjdelenmiş kutsal vampirler kraliçesi olduğunu öğrenir. Ama bu kızın tek derdi son moda tasarımcı ayakkabılarıdır. Klişelerden kırılan vampir toplumu ise Bela Lugosi kılıklı kaçık bir vampirin eline düşmek üzeredir.

Kitap bir yandan vampir klişeleri ile dalga geçerken beri yandan o klişelerden esinlenmekten kendini alamıyor. Yenidoğanlar olsun, Betsy'nin susuzluğuna hakim olabilmesi olsun akla Alacakaranlık serisini getiriyor. Esas kızın bir zenci bir gay yakın arkadaşı olması ile de kitabın kendi de klişe olmaktan kurtulamıyor maalesef.

Ölümsüz ve Bekar, yazın deniz kenarında okunabilecek bir kitap. Olaylar Betsy'nin ağzından anlatılıyor, ama bence Betsy çok fazla konuşuyor. Bunu yaparken de misal Sophie Kinsella karakterleri kadar komik ve eğlenceli olamıyor maalesef.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.