6 Ocak 2013 Pazar

Yakut Kırmızı (Rubinrot)


Kerstin Gier, Pegasus Yayınları

Çeviri : Firuzan Gürbüz


Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer - 1


Yılın ilk kitabı, rahat okunan hafif tarzıyla çıtır çerez bir roman idi. Zaman yolculuğu teması sebebiyle ilgimi çeken kitap aslında bir serinin ilk bölümü imiş.

Kahramanımız Gwendolin, Londra'da yaşayan genç bir kız. Ailesinde tuhaf işler döndüğünün farkında çünkü sülalesinde "zaman yolculuğu geni" taşıyor bu aile. Ama işin iç yüzü asla anlatılmamış Gwen'e. Herkes sıranın Gwen'in kuzeni Charlotte'ta olduğunu düşündüğü için, Charlotte geçmişe gitmeye başladığında zorluk çekmesin diye sürekli gizli eğitimler alıyor. Fakat zamanı geldiğinde geçmişe giden Gwen oluyor.

Kitabımız, Gwen geçmişe gittiğinde olanları anlatmıyor. Bir şey olduğu da yok zaten. Önemli olan zaman yolculuğunun sebebi, nedeni nasılı ve tarihçesi... zaman yolculuğunun tüm esrarını saklayan kronografın ve cihazın bulunduğu mabedin muhafızlarından yakışıklı Gideon de Villiers, Gwen ile yolculuk yapıyor, ikili kronografın sırrını çözmeye çalışıyorlar. Gwen ise ailesinin sırlarını öğrenmeye başlıyor.

Çıtır çerez ve hızla rahatça okunan bir kitap. Devam kitapları Safir Mavisi ve Zümrüt Yeşili basılırsa mutlaka okurum. Böyle bir kafamı rahatlattı bu kitap.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.