18 Şubat 2013 Pazartesi

Ölüm Meleğinin Şarkısı (The Valkyrie Song)

Craig Russell, Doğan Kitap

Berlin Duvarı'nın yıkılmasından kısa süre önce, Doğu Almanya Güvenlik Bakanlığında son derece gizli bir operasyon başlatılır. Üç tane genç kız eğitimden geçirilip dünyanın en ölümcül kadınları haline getirilecek ve Batı Almanya'ya casusluk yapmaya gönderilecektir. Bu kızlara Valkyrie kod adı verilir. Fakat tarihin cilvesiyle duvar yıkılıp Almanya birleşince, Valkyrie'ler özel bir suikast timine dönüşür.

Günümüzde, Hamburg'da unutulmaya yüz tutmuş bir şarkıcı öldürülmüştür. Cinayet on sene önce aynı bölgeyi kasıp kavuran seri cinayetlere çok benzemektedir. Davayı çözmek için çabalayan dedektifimiz Jan Fabel, bir yandan gitgide çapraşıklaşan olayla uğraşırken beri yandan ekibini de birarada tutmaya çalışmaktadır.


Oldukça zevkle okuduğum bir cinai roman idi Ölüm Meleğinin Şarkısı. Kill Bill'deki Ölümcül Engerek Suikast Timi'ni andıran, tarihin derinliklerinden çıkagelerek cinayet işleyen dehşet verici bir grup kadına karşı olayları çözmeye çalışırken zaman zaman bocalayabilen; süper kahraman güçleri filan olmayan, gerçekçi bir komiser var kitapta. Olayların Hamburg'da geçmesi de ayrı bir renk katıyor. Farklı kentlerde geçen kitapları okumaktan çok hoşlanıyorum.

Eğer ki yazarımız ara ara aman ters köşe yapayım diye çok uğraşmasa imiş, mükemmel bir roman olabilirmiş. Şu haliyle bile bizi gayet tatmin etti (Babam ve ben).

Beğendim dostlar.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.