17 Mart 2013 Pazar

Bir Tuhaf Turta Davası (The Sweetness At The Bottom Of The Pie)

Alan Bradley, Domingo Yayınları


Bir Flavia De Luce macerası.

1950 yazı... Flavia; babası ve iki ablası ile İngiltere kırsalında, atalardan kalma Buckshaw malikanesinde yaşamaktadır.Onbir yaşındaki kahramanımızın en büyük tutkusu kimyadır ve malikanenin kimsenin pek yanaşmadığı kanadındaki dedelerinden birinden kalmış laboratuvarda, bir sürü deneyler yapmakta; ilginç zehirler kaynatmaktadır.

Bir sabah mutfak kapısının önünde, gagasının ucuna takılmış bir pul ile ölü bir kuş bulurlar. Hemen ertesinde, Flavia bahçedeki hıyarların içinde yatan bir ceset keşfeder. Ama hiç korkmamıştır, aksine bu işleri alabildiğine ilginç bulmaktadır cesur Flavia. Polisler malikaneye gelip araştırma yapmaya başladıklarında, Flavia da bisikletine atlayıp kasabaya inecek ve kendi soruşturmasını takip edecektir.

Hemen söyleyeyim, bu kitaba bayıldım. Kitap 2009 senesinde basılmış, aslında bir seri imiş ama Domingo diğer Flavia maceralarını 2009'dan beri yayınlamadığına göre o konuda ümidimizi kesmekte fayda var:( Halbuki, Flavia şahane bir karakter, cesur, korkusuz, zeki ve yaşadığı maceralar harikulade eğlenceli. Tabii işin içine İngiliz kırsalı, köhne bir malikane, meraklı kasaba ahalisi gibi klasik öğeler de eklenince, tadından yenmez bir kitap olmuş bu.

Severek tavsiye ediyorum.




4 yorum:

  1. Gözümü kırpmadan tavsiye edebileceğim nadir kitaplardan biri bu, Christie dışı polisiye okuyamayan biri olarak :) Çok güzel Judy'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz Christie havası yok değil, o İngiliz kasabası hayatını anlatması çok hoşuma gitti:)

      Sil
  2. Tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aldığım hızla okuyabilsem daha ne tavsiyeler yapacağım ama kitapları bitiremiyorum ki:)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.