23 Şubat 2014 Pazar

Katilin Meselesi


Algan Sezgintüredi, Versus Kitap


Katilin Şeyi ile tanıştığımız acemi dedektifler Vedat ile Tefo'nun maceraları bu kez Ege sahillerinde devam ediyor.

Tefo, sevdiceği Ayla ile evlenmiş, balayında Bodrum'da iken; can dostunu evlilik kurumuna kaybetmenin acısına daha fazla dayanamayan Vedat, haftasonu için çifte kumruların yanına uçar. Tabii bir güzel haşlanıp acılar içinde kavrulurken, askerlikten eski bir arkadaşının çağrısıyla, minik tefek Pınarkesen kasabasına seyahat eder tek başına.

Pınarkesen kasabasının zengin ve nüfuzlu beyi Şaduman Bey apansız ölmüş; mülklerin ve de şarap işinin başına da kardeşi geçmiştir. Fakat olacak şey değil, gel zaman git zaman Şaduman Bey'in hayaleti, tövbe estağfurullah, haşa huzurdan, kasabaya musallat olmasın mı? Şaduman Beyin yurtdışında okumuş delikanlı oğlu Selçuk'un nişanlısı; aynı zamanda çiftliğin kahyası Osman ağanın biricik kızı güzel Filiz; Selçuk'un amcasını öldüreceğinden korkmaya başlar. Neden derseniz, babanın ölmesi, amcanın işlerin başına geçmesi ve babanın hayaletinin ortaya çıkması bildiğiniz Hamlet trajedisidir! Filiz, Vedat'ın asker arkadaşı Davut'u doğduğundan beri tanıdığı için ondan yardım ister. Davut'un aklına da hemen, seri katil olayı ile ün kazanan Vedat Çavuşu geliverir.

Kitap harika, hem heyecanlı hem de merakla okunuyor. Çok da eğlenceli. Fakat kitabın giriş kısmında bir "Pastoral Diyalektik" var ki.... Sırf bu giriş bölümü için bile okunası bir roman:)

Algan Sezgintüredi polisiyelerine devam!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.