15 Nisan 2014 Salı

Sonuncu Oda


Zuhal Kuyaş, Labirent Yayınları

Kahramanımız Ferruh, Istanbullu genç bir mirasyedidir. Avrupa'da vur patlasın çal oynasın paraları saçıp memlekete dönünce, ihtiyar Refika Teyzesinin İstinye'deki yalısına kapağı atar. Ne var ki, enişte bey rahmetli olduktan sonra borçlardan kurtulmak için miras reddedilmiş, koskoca Refik Paşa ailesinin varı yoğu bu eski yalı ve içindeki antikalar kalmıştır. Ferruh parasızlığa çare olarak, teyzesi ölünce alacağını varsaydığı mirası, antikacı Kohen'e satar. Fakat antikacıyı ziyarete gittiğinde adamın cesedini bulunca işler karışır.

Zuhal Kuyaş, bizi alıp eski Istanbul'un asude günlerine götürüyor. Bambaşka görgü kuralları, Boğaz'da balık, pavurya avları; sabah alınan deniz banyoları, köprüden kalkan vapur, yalıda yaşam... Aynı zamanda pek zevkli bir polisiye roman Sonuncu Oda. Yazarımızın alameti farikası, olaya karışan tarihi detay ise bu sefer Leonardo da Vinci'nin Kayalıklar Bakiresi tablosu! Bu da kitaba ayrı bir ilginçlik katıyor tabii.

Zuhal Kuyaş'ın lezzetli polisiyelerini bize ulaştırdığı için Labirent yayınlarına ne denli teşekkür etsek az. her iki kitabı da büyük zevkle okudum.




4 yorum:

  1. Okumak istedim güzel yorumlamışsın

    YanıtlaSil
  2. Nilüfer Kuyaş'ın annesiymiş, yeni öğrendim ben de.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.