17 Haziran 2014 Salı

Ölüm İlanı Yazarı (The Obituary Writer)


Ann Hood, Can Yayınları

Çeviri : Sibel Sakacı


Bu kitabı da, Can Yayınlarının 5 TL kampanyasından aldım. Duygusal sayılabilecek romanımızda, farklı dönemlerde yaşayan iki kadının öykülerini okuyoruz. Bu tarz kitaplarda adet olduğu üzere, kahramanlarımızın hayatı bir noktada kesişiyor tabii.

Claire, 60'ların tutucu Amerikasında, bir zamanlar çalışan kızken evlenip, evinin kadını, çocuğunun anası olmuş hoş bir genç kadın. Fakat artık kocası için yaşadığı,  tekdüze, her günü rutin hale gelmiş hayatı onu boğmaya başlamış. Bu yavan ev kadını hayatından kaçmak için de ilişki yaşıyor ama hamile kalınca karışıyor ortalık.

Beri yandan 30'larda geçen diğer hikayenin kahramanı Vivien,  büyük aşk yaşadığı sevgilisini kaybedince kendi başına ayakta kalmaya çabalayan genç ve güzel bir kadın. Aşk acısını tedavi etmenin yolunu, gazeteye ölüm ilanları yazmakta bulmuş. Ama onun ölüm ilanları kimselerinkine benzemiyor. İlan verenleri ofisinde ağırlayıp cankulağı ile dinleyen Vivien, en uygun şiiri seçiyor ilan için daima. Böylece kendi çapında ün bile kazanıyor.

Kitabımız bu iki kadının hayatlarındaki gerçekle yüzleşmelerini, cesaretlerini ve yeniden başlamalarını anlatıyor. İkisi de bir nevi hapiste aslında kadınların. Claire, evliliğinin hapishanesinde; Vivien ise ölümsüz aşkının...

5 Liraya alınıp okunacak fena olmayan, hoşça bir roman. Eğer kampanya esnasında rastlarsanız siz de deneyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.