7 Ağustos 2014 Perşembe

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

J.K. Rowling, Yapı Kredi Yayınları

Çeviri : Sevin Okyay - Kutlukhan Kutlu


EXPECTO PATRONUM!


İşte benim Harry Potter serisine vurulmam bu kitapla başlamıştır dostlar. Harry'nin üçüncü yılında maceralar birbiri ardına gelirken, kitabın harikulade kurgusu beni büyülemişti özellikle ilk okuduğumda.

Harry, Marge halayı balon gibi şişirip siniri burnunda evden kaçar hemen kitabın başında. Büyücü ve cadıların yardımcısı Hızır Otobüs yetişince Çatlak Kazan'a gidip yerleşir. Sihir Bakanı burada Harry'i beklemektedir. Harry, büyü kullandığı için cezalandırılmaz, aksine Bakan Fudge, Harry  Çatlak Kazan'da kaldığı için memnundur. Bu esnada büyü dünyası, azılı katil Sirius Black'in Azkaban Hapishanesinden kaçtığı haberiyle çalkalanmaktadır. Üstelik, Harry'nin bilmediği bir sebepten, Sirius Black'in Harry'nin peşinde olduğunu düşünmektedir herkes. 

Ron ve Hermione ile trene bindiğinde Harry'i başka bir nahoş sürpriz beklemektedir. Azkaban'ın gardiyanları Ruh Emiciler, Black'i aramak üzere trene binmişlerdir. Böylece Harry bu feci yaratıklarla karşılaşır ilk kez.  Neyse ki Hogwarts'da güzel sürprizler de vardır; yeni  Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni Profesör Lupin; Harry'e Ruh Emicilerle nasıl başedeceğini öğretecektir.  Fred ve George Weasley; Hogsmeade köyüne gidebilmesi için o efsanevi Çapulcu Haritasını vereceklerdir Harry'e. Hagrid ise Sihirli Yaratıkların Bakımı dersinin öğretmeni olmuştur.  Çocuklar hipogrif Şahgaga ile tanışırlar. Şahgagacık, olayların tam ortasında yer alacağından habersizdir.

Azkaban Tutsağı mükemmel bir roman. Bu romanın olay örgüsü ve hikaye kurgusu kesinlikle Harry Potter serisine seviye atlatıyor. Tabii yine Harry, Ron ve Hermione ile beraber derslere giriyor; Quidditch maçından sonra Oliver Wood ile ağlıyoruz. Ayrıca Rowling'in kurduğu büyü dünyasına dair o rengarenk detaylar müthiş, Hogsmeade köyü sayesinde bu dünyaya dair pek çok detay öğreniyoruz. Benim için dönüm noktasıdır bu seride Azkaban Tutsağı.








****** SPOILER ALINTI ******




****** SPOILER ALINTI ******

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.