9 Kasım 2014 Pazar

Karanlık Ateş (Darkfever)


Karen Marie Moning, Epsilon Yayınları

Çeviri : Aylin Kalav


Ateş Dizisi, 1.Kitap


Kahramanımız MacKayla, derdi günü elbisesine uygun oje sürmek olan, sarışın kokoş bir genç kızdır. İrlanda'ya üniversite okumaya giden ablası feci şekilde öldürülünce hayatı altüst olur. Ablasının katilini bulmak için tek başına Dublin'e gelen Mac, İrlanda'nın gizemli ve tekinsiz sokaklarında hiç bilmediği bir dünyaya girmek zorunda kalır.

Karanlık Ateş bizi Kelt mitolojilerine dayanan fantastik bir dünyayı anlatıyor. Bu dünyaya Fae, yani periler alemi hükmeder. Aydınlık ve Melun peri krallıkları, Karanlık Kutsal Emanet'in peşindedir. Melunlar insanları öldürürken, Aydınlıklar da onları seks için kullanır. Yani al birini vur ötekine. Kahramanımız da insan kılığında Dublin'de dolanan Fae'lerin gerçek yüzünü görebilen bir Sidhe kahini olduğunu keşfeder.

Çok rahat okunan çıtır çerez, zevkli bir kitap. Dublin zaten mükemmel bir atmosfer sağlıyor bu tarz bir maceraya. Komik yerleri de var romanın, Ölümcül Seks perisiyle karşılaşan Mac'in kendinden geçip donlarını fora etmesi, pek bizim fantastik kitaplarda karşılaştığımız türden aksiyonlara benzemiyor. O yüzden chick lit fantastik de diyebiliriz bu türe.

Kitabın başına Fae dünyasıyla alakalı terimlerin açıklamalarını koymuşlar. Biraz karışık geliyor ama korkmayın. Macera ilerledikçe Mac ile beraber öğreniyoruz neyin ne olduğunu.

Seriye kesinlikle devam edeceğim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.