11 Ocak 2015 Pazar

Gölge Ateşi (Shadowfever)


Karen Marie Moning, Artemis Yayınları

Çeviri : Egemen Özkan


Ateş Serisi 5.Kitap



Ateş Serisinin son kitabı tuğla kadar, neredeyse 800 sayfa. Ve çevirisi berbat! Öyle ki, salt Epsilon'dan çıkan ilk üç kitapla değil, Artemis'ten çıkan serinin bir önceki kitabı ile bile çelisiyor. Yani Harry Potter okurken her ciltte o özel terimlerin; yazarın yaratığı dünyaya ait obje isimlerinin değiştiğini düşünün. Bir kitapta kaymakbirası, berikinde yağlıbira filan yazdığını düşünün. O denli kötü işte çeviri. Ay imla da rezalet, kimse okumadı mı bu kitabı basmadan önce, apostrofların bu denli feci kullanıldığı başka bir kitap okumamıştım. Bu sebeplerden dolayı kitabı okumak eziyete dönüştü.


Aslında kitap gerçekten zevkli ve akıcı, Mac artık 0.5 versiyona yükselmiş, yani alabildiğine güçlü bir savaşçı. Druid rahipleri, Jericho ve adamları, V'lane ve aydınlık Fae ile Sinsar Dubh peşinde son ölümcül savaşı veriyor. Kafayı seksle biraz fazla bozmuş gelebilir, habire Jericho öyle seksi, V'lane böyle seksi, seks seks seks muhabbeti geçiyor. Yapacak bir şey yok, ya bunu kabullenip bu seriyi okuyacaksınız, ya da seksli kitap istemem deyip Ateş Serisinden uzak duracaksınız.


Yazarın yarattığı fantastik Fae dünyasına inandım ben, bu dünyanın içine girebildim. Kahramanımızın Barbie bebekten Dominatrixe dönüşümünden de oldukça keyif aldım. Fae evreni ile yeryüzündeki gerçekliğimizin çarpışması ve dünyada yaşamın altüst olmasını okuma oldukça heyecanlı idi. Eğer adam gibi çevrilmiş olsa, çok daha zevkli bir okuma olacaktı Ateş Serisi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.