10 Temmuz 2016 Pazar

Gülmekten Ölen Adam Vakası (Vish Puri 2.Kitap)


Tarquin Hall, Büyülü Fener Yayınları

Çeviri : Zeliha Babayiğit


Bir Vish Puri Polisiyesi


Hintli Dr Jha ömrünü fakir halkı kandıran sahte guruları ifşa etmeye adamış bir bilim adamıdır. Fakat tam da mümkün olmadığını söylediği şekilde cinayete kurban gider, parkta güpegündüz, kahkaha kulübüyle beraber katılarak gülerken, korkunç tanrıça Kali yoktan belirip doktora kılıcı saplar. Kali ve kılıç ortadan kaybolur, doktor ise ruhunu teslim eder. Kahramanımız boğazına düşkün ve son derece zeki, Hindistan'ın En Özel Dedektifi Vish Puri, bir turistin kamerasına kaydettiği cinayeti izleyince vaka üzerinde çalışmaya koyulur. 


Vish Puri'nin ikinci kitabında çıta biraz daha yükselmiş, son derece zevkli bir polisiye okuyoruz. Yazarımız Hindistan'da yaşıyor ve karısı da Hintliymiş. Bunu yarattığı mükemmel atmosferden anlıyoruz, bizi Delhi sokaklarında gezdiriyor, sokak satıcılarının sattığı ve her seyahat rehberinde "aman sakın yemeyin" dedikleri yerel lezzetleri enfes bir şekilde anlatıyor. Tabii Hint geleneklerine de aşina oluyoruz.


Kitapta tek bir vaka yok, Vish Puri'nin inatçı annesi de yine bir başka suçlu peşinde koşuyor. katıldığı "kitty party"de, yani Hintli kadınların altın günü, toplanan parayı çalan komşu teyzeyi bulmak için uğraşıyor Anne-ji.


Harika bir polisiye. 



4 yorum:

  1. harika ya ilk kez gördüm kitabı ve çok ilgimi çekti harika yorumlamışsın kitabı edinmem lazım hemen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan + polisiye = mükemmel bileşim :) Dördüncü kitaba geldim ama okumaya kıyamıyorum. Devamı yok sonra.

      Sil
  2. kitap bloğuma sizi de beklerim :) elifinkutuphanesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.