29 Ekim 2016 Cumartesi

Sevgilim Londra, Vincent Van Gogh'un Londra'sında Gezinti


Kristine Groenhart,  Willem-Jan Verlinden, Esen Kitap

Çeviri : Gül Özlen


Hem eşsiz bir seyahat rehberi hem de mini bir Van Gogh biyografisi olan bu kitap, Victoria dönemi Londra'sında Van Gogh ile unutulmaz bir yürüyüşe çıkmanın eşsiz deneyimini vaat ediyor. Vincent Van Gogh 1873-1876 yılları arasında henüz resme başlamamışken Londra'da yaşadı ve çalıştı. Yazar kısa hikâyeler eşliğinde okuyucuyu Van Gogh'un Londra'sına götürüyor: Nerede yaşadı? Neler gördü? Nerede çalıştı? Nerelerde yürüdü? Neler okudu? Hangi resimleri gördü? Günümüzde o günlerden kalan, hâlâ görülebilecek neler var?

Van Gogh'un Thames Nehri kıyısındaki yürüyüşlerinde ilahiler söylediğini biliyor muydunuz? Charles Dickens'ın Christmas Carols kitabını çok sevdiğini ve her yıl aralık ayında yeniden okuduğunu? Peki ya British Museum'da Rembrandt'a ait özel bir tablo aradığını? Şimdi bu kitabı elinize alıp Londra'da Vincent ile bir yürüyüşe çıkmaya hazır mısınız?


Bu oldukça akıl çelici tanıtıma rağmen kitapta beklentilerimi bulamadım. Sıkıcı yazılmış ve imlâ hataları ile doluydu, okuması zevkli değildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.